Nu har jag bestämt mig.

Det är dags att ta tag i de sista kilona. Mitt första mål är 74 kg. Just nu står vågen på 77,7 kg.

Därefter satsar jag på 72 kg och sen 70 kg. Jag vet att det här kommer ta tid. Fast med tanke på resan jag gjort hittills så.

Jag vägde in på 101,6 kg på BB och tog mig ner till 94 kg ganska fort. Sen tog det tid och mycket slit. Till slut stod jag på 84,4 kg och sen tog det stopp. Ingenting hände på 1 år.

Då tog jag kontakt med en gammal kollega som gick dietistutbildningen. Bästa beslutet ever! Hon har varit ovärderlig!

Mitt första mål var bröllopet. Jag tog kontakt med henne i december förra året och i juli när vi gifte oss stod vågen på 76 kg.

Efter bröllopet tappade jag sugen. Antar att det var för att det inte längre fanns en "morot" att sträva efter. Så sen dess har jag stått still +/- 1kg.

Nu känner jag mig redo att ta tag i mina sista obekvämskilon igen. Så ikväll har här bakat bröd med kesella, havregryn och ägg. I en vecka ska jag skriva allt jag äter till min dietist och sen är det väl bara att lyda alla direktiv och köra på.

Laxbiffar

Igår gjorde jag laxbiffar till middag. Är inne i en period när jag tycker att det är kul att testa nya saker igen.

Biffarna bestod av 400 g laxfilé, 200 g skalade räkor, 2 nypor chiliflakes, juicen från en halv lime, 2 ägg, torkad ingefära 1 tsk, 2 vitlöksklyftor samt svartpeppar och salt.

Allting mixades i en matberedare och sen var det bara att klicka ut en biff i taget med sked i stekpannan. Jag stekte lite på ena sidan, vände på biffen och plattade ut den när den var vänd. På så sätt fick jag inte med halva biffen på stekspaden.

När de fått lite färg fick de åka in i ugnen på 175 grader i ca 10 min tills de var genomstekta.

Såsen gjordes på saften från den andra limehalvan och 2 dl lätt cremefraiche. Smaka av med salt och peppar.

Nu vill jag bli frisk igen. Står still i vikt tack vare att jag sköter kosten i veckorna. Saknar dock min träning, men med en hals som ett rivjärn får det vänta.

Grönsaksboost

Har känt mig hängig en längre tid och i måndags på jobbet då mådde jag pyton. Ryggen värkte, jag frös och det kliade i halsen. Idag mår jag bättre och imorgon ska jag tillbaka till jobbet.

Försöker nu att göra lite kostförändringar för att boosta intaget av vitaminer och mineraler.

Jag hamnar lätt i en slentrian även när det gäller grönsaker. Jag och min man köper hem saker av gammal vana. Fler som känner igen sig i det här?

Så idag efter mitt läkarbesök tog jag en sväng in på ICA och gick lös i grönsaksdisken. Köpte bl a rödbetor och ärtor. Tillsammans i en grovriven röra med morötter, äpple och pressad citron blev det en höjdarsallad.