Påsk utan socker.

Hur gick det då igår på årets mest hetsätande godisdag? 

Det gick jättebra! 
På förmiddagen hade jag en dipp, då jag kände mig som en elefant i en porslinsaffär. Bara att vistas runt godis var mentalt jobbigt och jag var livrädd att jag skulle falla för frestelsen och rasera min tanke på en sockerfri påsk. Liknelsen med elefanten har också en annan betydelse. 

Trots att jag inte åt något själv så kändes det som om jag var delaktig i frosseriet. Jag fick samma känsla som när jag sätter i mig en stor godispåse på nolltid och sen blir rent av äcklad av mig själv för att jag inte har karaktär nog att låta bli. Känslan gick dock över när jag insåg att makten låg hos mig, valet var mitt. 

När vi åkte till mamma någon timma senare var jag nöjd och trygg i att jag skulle lyckas hålla mig ifrån att äta något sött. Hade till och med förberett mig för att inte falla för frestelsen genom att ha med mig sockerfri choklad och lakrits samt en egen efterrätt. 

Åt inte någon sill eftersom sill har en tendens att bada i mycket socker. Annars njöt jag av maten, men jag passade mig för att överäta, lagom är bäst. 
Mamma hade gjort mousse med vit choklad och Pannacotta med mango och det var tur att jag tog med min egen Pannacotta för hennes såg sååå smaskig ut. 
Mammas fina efterätt innan blåbären kom på.
Min efterrätt längst fram, inte helt olik de andra, men sötad med ytterst lite honung. 

Som jag har nämnt förr så använder jag fortfarande honung då och då om jag vill ha något sött, men det är ytterst sällan. Det känns på det hela taget bättre än sötningsmedel. Honung triggar inte heller mitt sötbegär så som rent socker gör så det är ju en bonus. 

Pannacotta, receptet för 4 personer kommer här:
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång (delad på mitten) 
1/2 msk honung
Koka upp alltsammans och lägg sedan i 
2 gelatinblad (5 min i kallt vatten, urkramade)

Häll upp i serveringsskålar och ställ i kylen minst 1 timma. Ta fram innan servering så att den blir rumstempererad. Lägg gärna hallon och blåbär på toppen. Mums!

Efter efterrätt och kaffe kom den gigantiska godisskålen fram, men den lockade inte ens. Min sockerfria choklad och lakrits blev nästintill orörd och det kändes toppen. 
Tack mamma för en toppenfin Påskafton med god mat och många skratt. ❤

Idag blir det ett besök hos pappa och jag har förberett mig så gott jag kan för att även denna dag ska gå vägen.😊 Hoppas att ni haft en fin Påskafton.