Ibland får man ett ryck.

Från att ha gjort nästan ingenting idag på dagen så fick jag plötsligt extra energi på kvällen. Jag lagade en mumsig söndagsmiddag och fick en massa annat gjort. 
Bland annat kokade jag äppelmos som jag ska ha till morgondagens grötfrukost. 
Det bästa på hela dagen var dock att vi äntligen fick iväg inbjudningarna till våra nära och kära! Nu känns det mer verkligt på något sätt. 

Idag är det nästan precis ett halvår tills vi gifter oss! Jag känner att jag behöver en strategi om jag vill nå mina mål. Speciellt med min träning. Har svårt att få rutin på träningen just nu med jobbet, hämtningar,  kvällsbestyr och förkylningen som envist hänger kvar. 

Den vill liksom inte riktigt ge med sig och det gör mig nervös. Tänk om det blir en runda till i förkylningsträsket,.. pallar inte.

Blomkål vs havregryn

Gjorde pizza igår och fick för mig att introducera familjen (och mig själv) för alternativa pizzabottnar. 
Först gjorde jag en deg som bestod av:
4 dl havregryn (mixat till mjöl)
2 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
1 dl olivolja 
Ca 2 dl vatten
1 tsk salt
Degen kunde säkert ha gjorts helt på havregryn, men tänkte att barnen skulle ratat den då.
Sen gjorde jag en deg på:
1 blomkålshuvud (mixat så smått det gick).
0.5 dl ost
1 ägg
0,5 tsk salt och lika mycket svartpeppar

Båda degarna fick stå ett tag innan jag plattade ut dem på bakplåtspapper.
Blomkålsdegen var väldigt vattnig så från den sög jag upp överflödig vätska med hjälp av hushållspapper. 

Båda degarna förgräddades i ugnen på 200 grader. Blomkålsdegen fick stå i 15 min i mitten av ugnen medan havredegen stod i 10 min. Sen fick de stå ca 10 min till med fyllningen på.
Slutresultatet. Kan meddela att barnen åt av båda och tyckte att de var supergoda. Så tji fick jag som missbedömde deras smaklökar. 

Själv gillade jag blomkålen mest, eftersom den inte blev så tjock och krispig. Nästa gång ska jag göra havredegen helt på havre och halvera oljan och vattnet. Då blir den kanske "lättare".

Ha en fortsatt trevlig helg! Själva ska vi på middag och bio för att fira 4 år tillsammans. Vi har fått barnvaktshjälp av min pappa och hans fru vilket vi är så glada för. 

Det är något som verkligen inte händer varje dag. Sist jag var på bio såg jag Lucy och det var för 1,5 år sen!!! 😮 🙊🙈Hur galet är inte det?! Småbarnsförälder...

Man glömmer liksom bort sig själv och bara kör på. Vi måste bli bättre på att be om hjälp för att få vår egentid. Den är ju sååå viktig för att man ska må bra. Håller ni inte med? 

Glada och lyckliga föräldrar = glada och lyckliga barn.❤

Never ending story...

Det är helt otroligt! Lillstumpan snörvlar som, jag vet inte vad. Alltid med en elva rinnades ur näsborrarna. Själv har jag efter ett TRX-pass och en PW fått blåsor på tungspetsen och molande värk i den högra sidan av halsen igen. 

Ska det ALDRIG ta slut?!!!

Håller tummarna för att jag får jobba veckan ut och att de inte ringer från förskolan. Håller tummarna, om jag vilar från träningen ikväll, för att jag inte ska bli sämre själv. Det är finns en droppen som kan få bägaren att rinna över... den ligger där på lur. 

Maten går i alla fall klockers. 
Ikväll blev det quinoa med lax.