Trötta nattskräcksföräldrar.

När jag skriver det här inlägget har vi lämnat en natt med 3 episoder av nattskräck bakom oss och orolig sömn.😩 Den sista episoden var vid 4-tiden och då varade utbrottet i ca 15-20 min, fast det kändes som 3 timmar! 

Ni som inte vet vad nattskräck är, det är hemskt! Helt plötsligt vaknar man av att man (i vårt fall) har en sparkande unge i sängen som skriker, ålar sig och gråter hysteriskt. Värst av allt är att man känner sig så hjälplös, man kan inte göra någonting. Det är bara att vänta ut det hela eftersom hon egentligen sover djupt. 

Igår pratade jag med dottern om att hon kanske inte behöver ha nappen när hon är vaken eftersom hon börjar bli en stor tjej. Jo, men tjena! Snacka om att jag fick igen det i natt. Under anfallen låg hon och skrek:
" Inte nappen,  inte nappen..." samtidigt som hon slängde iväg nappen varje gång hon kände den i sitt vilda tillstånd. Antar helt enkelt att hon inte är redo att släppa "my precious" än. 

Så, någon som har något trix för att korta ner eller stoppa utbrott av nattskräck? Alla seriösa tips mottages mer än gärna. Kan meddela att alla försök att minska nappanvändningen är nu avbrutna. Hon får helt enkelt sluta när hon är redo... 
Kan berätta att hela familjen varit vakna sen sista anfallet (är ju inte direkt något man sover sig igenom) så vi är lagom mosiga nu. Blir med andra ord en lugn fredag, tur att det är påsklov. 
Publicerat i Mammaliv
Taggar: Mammaliv / tips