Sockerbalans.

Från att ha lovat mig själv att låta bli smågodis till bröllopet, blev jag lite väl manisk och plockade mer eller mindre bort ALLT socker från menyn. Jag köpte bland annat sockerfri glass från hemglass för att inte gå bananas när det nu blir varmare ute.
Nu har jag pratat med min dietist och hon avråder mig från att bli helt sockerfri. Hon menar på att jag återigen skaffar mig en diet som jag inte kan hålla livet ut och säkerligen inte VILL hålla livet ut. Hon har helt rätt, mitt mål har ju varit att vara sockerfri till vår bröllopsdag. 

Det hon har berättat, som jag också på något plan redan vet, är vad som kommer hända när jag inför socker i min kost igen. Jag kommer att gå upp i vikt. Hon ser hellre att jag ger mig själv verktyg att kontrollera mitt sockerbegär och lär mig leva med det och hittar balansen. 
Jag vill ha en hållbar viktnedgång och jag väljer därför att lyssna på denna kloka människa. Så nu blir det som tidigare bra mat på det stora hela, men då och då kanske en sockerkaksbit slinker ner och jag får helt enkelt lära mig att acceptera att det är inte är hela världen.