Snigelfart, fast ändå underbart!

Idag var det äntligen dags att sätta de nya skorna på prov. Det blev en runda på 4,64 km med 38,33 min som tid, alltså snigeltempo.😃
Innan jag påbörjade turen bestämde jag mig för att ta det lugnt och lyssna på kroppen. Jag gick en bra bit för att bli varm innan jag började småjogga. La mig i ett behagligt tempo som jag kände att jag klarade av och sen fokuserade jag på andningen. Konstigt nog föll den på plats direkt utan ansträngning. 

Jag insåg snabbt att det skulle gå lättare än jag först trott. Jag la till och med om min tänkta rutt eftersom jag kände mig säker på att jag hade mer att ge. När den första tuffa backen kom så bestämde jag mig för att gå om jag behövde, det gjorde jag i den och nästkommande backe. För övrigt joggade jag hela vägen. 

Skorna var toppenbra! I vanliga fall brukar jag få jätteont i benhinnorna när jag är ovan att springa, idag kände jag ingenting. Det värkte lite under den högra foten. Det hade jag i och för sig räknat med eftersom mina nya skor skulle kompensera upp min snedvrida högerfot. Det handlar nog om vana och kommer med all säkerhet försvinna. 

När jag kom hem var jag minst sagt nöjd med min första runda i spåret. Tänk att jag sprang så långt efter ett uppehåll på så många månader. Det känns som om det kan bli en bra säsong i år, nu gäller det bara att bestämma sig för om man ska anmäla sig till några lopp eller inte. 
Publicerat i Löpning / Träning
Taggar: Löpning / Träning