1 MIL!!!

Tjohoo!
 
Idag tog jag äntligen milen. Dottern vaknade redan 05:00, det blåste halv storm utanför fönstret och det var bara 14 grader varmt (läs kallt). I kylen stod chiapuddingen och väntade, springkläderna hängde nästan helt torra på torkställningen eftersom jag hade tvättat dem kvällen innan för att kunna ge mig ut direkt på morgonen. 
 
Inte helt oväntat började den lilla djävulen på axeln att köra på med ursäkterna för att slippa gå ut. Bestämde mig efter lite om och men för att slå dövörat till. Jag åt min frukost och sen var det bara att klä på sig och gå ut. Inte ens då hade jag för avsikt eller trodde att jag skulle ta milen 1 timma och 25 minuter senare. 
 
Jag började springa och kände att andningen var med mig direkt. Jag bestämde mig snabbt för att ta det lugnt och lyssna på kroppen. Målet var att hålla samma tempo i både upp- och nedförsbackar, på så sätt kände jag att jag hade större möjlighet att klara mig utan att bli onödigt andfådd. 
 
Var kissnödig, men bestämde mig för att inte bryta utan köra på då fler toaletter fanns i området. Att vara kissnödig var inte så dumt då det gjorde att jag glömde bort att jag sprang ett tag, fokus låg istället på att inte tänka på hur det kändes i blåsan varje gång en fot kom ner i marken. Alla knep är tillåtna.😉
 
Efter 2,5 km kände jag att milen skulle vara möjlig om inget oväntat skulle inträffa. Så jag tuggade på, hela tiden medveten om att hålla andningen lugn och utan att öka tempot nämnvärt. Målet var att ta sig runt utan att gå ellet stanna. 
 
När jag nådde 6 km blev det tungt ett tag och jag fick jobba lite med huvudet för att inte göra ovanstående. Tänkte på att hälften av rundan var avverkad och det hjälpte. 
 
Sen gick det bra tills jag kom till 9 km, då blev det plötsligt tungt igen... Kanske mest för att jag var tvungen att ta en brant uppförsbacke för att få ihop en mil istället för att springa den kortare, plana vägen hem.
 
Kan säga att det blev en segergest när jag joggade in på gårdsplanen hem. Tänk att lilla jag klarade av att springa 1 MIL! 
Dagen till ära lägger jag till en ny kategori, men endast nya inlägg framöver kommer att hamna där. Namnet på kategorin? Löpning, naturligtvis. 😊
#1 / / Tobias:

Bra jobbat! Milen är en riktigt fin milstolpe. :)

Har du något nytt mål nu?

Svar: Tack! Det känns faktiskt riktigt bra.😊Målet nu är väl att förbättra min tid.
rundtillsund.se