Jul, jul, i år känns det kul!

I vanliga fall brukar julen vara ångest för mig när det kommer till maten. ÄLSKAR choklad och julen är i mångt och mycket choklad i olika former. 
 
I år har jag äntligen fått vertyg för att kunna hantera mitt förhållande till julgodiset på ett bättre sätt och det har (hör och häpnad) fungerat! 
I år har jag ätit det jag VERKLIGEN har velat ha istället för att äta allt som kommit inom min räckvidd. Dessutom har jag ätit allt med måtta. Jag har t ex plockat ut 5 chokladbitar ur asken och sen njutit av dem istället för att kasta i mig 20 st bara för att de har funnits där. 
 
Mår riktigt bra i kroppen och känner mig inte uppsvälld som man kan göra dessa dagar. Har inte gått miste om något eftersom jag ändå har fått äta det jag helst har velat ha.Naturligtvis har det inte varit som det brukar vara en "vanlig" vecka, men det har varit bättre än julen brukar bli i matväg. 
 
Snart är det dags att komma tillbaka till rutinerna, men först kör vi en till runda julfirande till imorgon. "Det blir vad man gör det till"... Något som det "bara" tog strax under 38 år att komma underfund med och förstå innebörden av.😉 God Jul & Gott Nytt År kära läsare. 

Me vs socker

Igår bestämde sig sambons familj för att ta en rikigt gottekväll. Jag bestämde mig för att inte delta. 
Tallriken i mitten är min, resten är deras. 
 
Mina bollar innehöll:
2,5 dl fiberhavregryn 
1 mosad banan
3 msk kakao
4 msk bryggt kaffe
1 msk honung
1 tsk vaniljsocker
 
Degen blir ganska kladdig, men efter 20 min i kylen är den helt ok. Rullade i fiberhavregryn och solroskärnor.
 
Min blivande svärfar ville (trots min varning) smaka på dem och han såg ut som om han ätit sågspån. 😂 
 
Passar nog inte den som har en "söttand", men för mig som numera äter mindre socker så är de helt ok. Man kan ju ha mer honung i om man vill ha mer sötma. 

Tid för förändring.

Alltså det är ju fantastiskt att påbörja en sån här förändring under den månaden om året när godis och framförallt chokladen finns ÖVERALLT! 😕
Under gårdagen så flödade choklad och mandelfyllda saffransbullar på jobbet. Mina kollegor åt för glatta livet och vad gjorde jag? Jo, jag satt mitt i detta frosseri med min matlåda.
Ovan några exempel på hur mina matlådor ser ut nuförtiden. Pastan har bytts ut mot matvete och bulgur och för det mesta strör jag solrosfrön på maten för att få i mig nyttigt fett. Storleken på portionerna har minskat, men jag blir mätt fortare nu än tidigare och bäst är att jag håller mig mätt under en längre tid. 
 
Jag känner faktiskt inte att jag missar någonting. Jag får äta gott och mår så mycket bättre i kroppen. Jag tycker mig redan se en förändring runt midjan och byxorna ramlar ner titt som tätt, så nog går det åt rätt håll i alla fall. 
 
Det bästa är att det inte finns några förbud, för de brukar jag inte hantera så bra. Det finns bara bättre och sämre val och valet är mitt. 
 
Jag kanske äntligen hittat min grej, som fungerar för mig.😊 Hoppas det! Längtar så efter att se vad förändringen i kosten ger för resultat till sommaren. Jag tror och hoppas en hel del.
 
Snart är det dags att ta tag i träningen också, men jag tänker inte pressa mig själv. Jag vill inte känna mig tvingad till något för då tröttnar jag snart. Bättre att skynda långsamt och hitta glädjen till träningen igen i min egen takt.