Vägningsdag?

Har funderat på vilken dag som är den optimala vägningsdagen. Hittills har jag vägt mig på måndagarna, men har märkt att det inte har fungerat så bra. Det verkar som om kroppen samlar på sig mycket vätska efter ätardagen.
 
Gjorde en test under några veckor och vägde mig någon dag innan ätardagen och sen igen på måndagen efter lördagen. Det kunde vara närmare 1kg plus på vågen efter ätardagen! Sen rättade det (som tur var) till sig efter några dagar igen. 
 
I långa loppet gör det alltså ingen skillnad, men det kan påverka psyket negativt för stunden. Micke påminde mig dessutom om att när jag fick mitt kostschema så var det bestämt att jag skulle väga mig på torsdagar. Tänk att jag helt hade glömt bort det! Så nu byter jag vägningsdag till en dag i slutet av veckan istället för måndagar. 
 
Eftersom jag har en tendens att helt glömma bort att väga mig vissa veckor så låter jag nog vägningsdagen vara lite flytande mellan torsdags- till lördagsmorgonen. Är inte hela världen om man glömmer bort det ibland heller. Vågen får ju inte bli en fixering, fast det är kul att se att går åt rätt håll. 
 
Den här veckan blev det -0,8kg på vågen! Det betyder att jag nu väger 85,4kg! Det är alltså 1kg kvar tills jag når mitt nästa delmål som är 84,4kg! 😊