Milen × 3 och fotbollsskola.

Helgen har varit fylld av god mat, bästa sällskapet och motion! Blir inte mycket bättre än så! 😊
 
I lördags fick jag sällskap av älsklingen på min PW, supermysigt! Var kul att gå tillsammans och få lite egentid. Vi gick milen och höll ett riktigt bra tempo. 
På söndagen tog jag mig ut i spåret själv igen. Blev en mil även då. 
Igår gick jag den längsta sträckan hittills, 11km! 😊
 
Idag har jag bara varit hemma och slappat med dottern på dagen och nu ikväll åkte hela familjen för att se på sonens fotbollsavslutning.
 
Barnen fick en medalj och en fotboll som tack för terminen. Sonen hade ett leende som sträckte sig från öra till öra. Han såg ut som om han skulle spricka av stolthet (kan säga att han inte var den enda som gjorde det).
 
Att dela sitt barns framgång och prestation är något väldigt fint som man verkligen ska ta till vara på som förälder. 💖⚽
 

Vägningsdag?

Har funderat på vilken dag som är den optimala vägningsdagen. Hittills har jag vägt mig på måndagarna, men har märkt att det inte har fungerat så bra. Det verkar som om kroppen samlar på sig mycket vätska efter ätardagen.
 
Gjorde en test under några veckor och vägde mig någon dag innan ätardagen och sen igen på måndagen efter lördagen. Det kunde vara närmare 1kg plus på vågen efter ätardagen! Sen rättade det (som tur var) till sig efter några dagar igen. 
 
I långa loppet gör det alltså ingen skillnad, men det kan påverka psyket negativt för stunden. Micke påminde mig dessutom om att när jag fick mitt kostschema så var det bestämt att jag skulle väga mig på torsdagar. Tänk att jag helt hade glömt bort det! Så nu byter jag vägningsdag till en dag i slutet av veckan istället för måndagar. 
 
Eftersom jag har en tendens att helt glömma bort att väga mig vissa veckor så låter jag nog vägningsdagen vara lite flytande mellan torsdags- till lördagsmorgonen. Är inte hela världen om man glömmer bort det ibland heller. Vågen får ju inte bli en fixering, fast det är kul att se att går åt rätt håll. 
 
Den här veckan blev det -0,8kg på vågen! Det betyder att jag nu väger 85,4kg! Det är alltså 1kg kvar tills jag når mitt nästa delmål som är 84,4kg! 😊
 

Milen × 2

Jag skrev ju i måndags att jag antagligen inte skulle gå en mil på tisdagen, men av någon underlig anledning blev det så ändå.😊
Det var ett väldigt konstigt väder och ena sekunden sken solen och nästa öppnade sig himmelen. 
 
Tog turen längst vattnet och blev saligt glad när jag insåg att jag hade fattat rätt beslut i måndags när jag valde att inte gå den vägen. Tänk om man hade fått ett sådant här i huvudet eller värre, på vagnen. 😯
Fatta vilka krafter det finns i naturen! Snacka om att man känner sig liten inför dem.
Även om det är skrämmande kan jag inte låta bli att förundras över vädrets makter med skräckblandad förtjusning. 
På kvällen blev det en kall timma bredvid fotbollsplanen när sonen hade fotbollsträning (utan en löprunda). 
 
Onsdagen blev, liksom förra veckan, en välförtjänt vilodag. Nej, det var ingen plan med det, men kroppen kändes sliten. Hade värk i fogen och under knäskålarna så det kändes inte aktuellt att pressa på.
 
Jag försöker, vilket jag har nämnt tidigare, att lyssna på kroppen även om huvudet ibland vill mer. Passade väldigt bra eftersom dottern hade en gråt-, kläng- och gnälldag.😕
 
Igår var det bara att kliva på igen. Tro det eller ej, det blev åter en mil! Trädet som fallit rakt över vägen hade någon haft vänligheten att såga av på mitten, man tackar. Skönt att slippa parera runt det bland stenar och rötter.
Såg när jag var på väg hem att jag inte skulle få ihop en mil med sträckan jag hade kvar, så "what to do"?! Jo, jag knallade upp i bostadsområdet mitt emot och körde gata upp och gata ner tills jag hade en mil på Run keeper. Skam den som ger sig! 😉
 
Måste bara avsluta detta inlägg med något som inte alls har med träning att göra. Jag vill framföra min tacksamhet till en stor byggjätte. Det verkar som om polletten äntligen har ramlat ner och de insett att det måste finnas ett alternativ till de galet dyra förpackningarna! 
 
Sonen ska på dubbelkalas i helgen och ville köpa Lego till sina vänner. Alla vet hur galet dyrt Lego är! Bara orden "dubbelkalas" och "Lego" i samma mening gav mig kalla kårar. Var så nära på att neka honom hans önskan. 
 
Men hej och hå, en glad överraskning väntade i leksaksaffären! Utbudet av små Legopaket under hundralappen hade utökats markant och de nya hade gjort sin entré på hyllan! Tjohoo!
 
Kan säga att det var en glad och nöjd föräldraledig #jävlaföräldraledighetspeng #villinteläggauthurmycketpengarsomhelstpådubbelt
barnkalas #hatarattallapengartarslutsåfort mamma som lämnade butiken med en lika glad och nöjd son.😊
Nu tog jag kanske i lite i överkant, men ni fattar vad jag menar. Man kan inte göra alltför många spontanköp när man är föräldraledig.
 
Det är faktiskt en av de anledningarna som får mig att längta tillbaka till jobbet. Tänk att få en "full" lön igen. Inte för att vi inte får ihop det, för det får vi. Men det är mycket som man får skjuta på till framtiden när man bara har en och en halv lön för tillfället. Ni som har varit och är föräldraledig vet nog vad jag talar om. 
 
Så tummen upp för Lego och leksaksbutiken BR som valt att ta in dessa små förpackningar! 👍(Haha, smygreklam😉)