Dags att lägga träningen på hylla?

I alla fall om man vill tro den här reklamen. 😂 Det här måste vara det värsta jag någonsin har sett i TV-reklamsväg. 😞
ALLVARLIGT TALAT!!! Det är helt sjukt! Det värsta är att folk går på det! Folk som har gett upp och inte orkar att ta tag i sina extrakilo kanske slänger pengar i sjön på den här och liknade produkter i hopp om att trolla bort alla oönskade kilon. 
 
Jag tycker att tränade människor som deltar i detta spektakel till reklam borde skämmas! Jag struntar i hur mycket pengar de får. De står i TV och påstår att det inte lönar sig att träna (trots att de själva lagt ner otaliga timmar på sin träning)! Det är bara att smörja in magen med lite kräm och gå och lägga sig. Fettet smälter bort och allt du behöver göra är sova. Galet knäppt!!!
 
NEJ TACK! Tacka vet jag riktig träning! 😊 Det må vara apjobbigt ibland, men det fungerar åtminstone!👍 
 
I torsdags blev det en PW på milen igen. Kroppen och huvudet vill inte riktigt vara med just nu, men jag vet vad det beror på och försöker att acceptera det faktum att jag inte kan styra allt som händer och att jag måste ta dagarna som de kommer. 
 Idag var första gången på länge som kroppen gav mig det gensvar jag har längtat efter. Den mentala förberedelsen började redan igår när tanken på att jag skulle ge mig ut och springa idag på morgonen kom. Jag planerade upp rundan i huvudet och konkretisera den genom att delge mina planer till Micke.
 
Det är ett tips från mig, ha det i åtanke. Det är alltid svårare att backa ur om någon annan vet din plan. Om du dessutom gör upp din rutt innan du ger dig ut så är det ännu bättre. När jag går ut gör jag ofta så, bestämmer mig för hur jag ska gå/springa innan. Jag har nämligen (vilket jag nämnt förr) väldigt svårt att svika mig själv och ta ett nederlag, vilket i det här fallet skulle betyda att jag kortade av min runda. 
 
Direkt när vi vaknade gick jag ut i köket och satte på kaffe medan jag fortsatte att peppa mig själv att genomföra min plan. Drack en kopp och gav dottern gröt, sen var det bara att fullfölja planen. 
 
På med kläder och skor och ut i det gråa höstvädret. Bestämde mig för att gå en bit först innan jag började springa för att värma upp kroppen ordentligt. Blev en rask promenad i 15 min med en värkande benhinna som som tur var gav med sig till slut.
När kroppen kändes tillräckligt varm nollställde jag Runkeeper och satte på Scooter i lurarna. Dags att bevisa för mig själv att jag hade det i mig, det som jag byggt upp på morgonen hemma. 
 
Efter 2 km kändes det tungt. Andning var ojämn och jag fick inget flyt i den. Första tanken kom:
 
Om du vill se utveckling kan du inte ge upp bara för att det blir tungt! Du måste kämpa om du vill bli bättre. Det kommer att bli bättre, men du måste fortsätta. Du får inte sluta springa. Nu ska du springa tills du kommer ut på andra sidan skogen. 
 
Tack vare min inre dialog tog jag mig genom skogen med ny kraft. När jag kom ut blev jag så glad att jag fick ur mig ett glädjerop (tur att ingen annan var där, de hade nog undrat vad jag var för idiot). 😉
 
Vidare längs med vattnet utan större problem. Sen kom backen, hatbacken! Förra gången jag sprang upp för backen var Micke längre bak med vagnen. Han har i efterhand berättat att när han såg mig i början av backen då tänkte han:
"Hoppas hon inte stannar och ger upp nu, kör på."
 
Det här hjälpte mig att forma tanke nummer två:
 
Du kan inte komma hem och berätta att du inte orkade springa upp för backen idag när du klarade av den förra gången, det är bara att kämpa på nu!  Dessutom ska du fortsätta springa när du kommer till toppen, inte gå i 10 sekunder som du gjorde förra gången för att hämta andan. Du är starkare än så. 
 
Det gick och jag tog mig både hela vägen upp och vidare utan att sakta in på tempot. När jag kom in i skogen igen blev det riktigt tufft! Strax över 4 km avklarade men nu handlade det om korta små mål för att orka, vilket fick bli tanke nummer tre:
 
Du orkar, fram till bommen... Bort till huset... Till timmerhögen osv. Varje gång du vill ge upp tänk då på hur det kommer att kännas när du har sprungit hela vägen och är hemma igen. Du orkar... När takten i musiken ökar ska du också öka tempot. Kör nu!
 
Någonstans i skogen blev det lättare igen. Andningen kom till sin rätt och jag hade ( till min förvåning) mer att ge. När jag kom ut ur skogen och endast hade slutspurten kvar visade det sig att jag "endast" hade sprungit 5 km. Jag visste att sträckan som var kvar knappt skulle ge mig 6 km. Min envishet visade sig i rättan stund.
 
Du gör det här för att utvecklas, orka lite mer och bli lite starkare. Om du springer hem nu, har du inte gjort den prestation som du vill göra idag. Du har inte sprungit längre än du sprang förra gången, du har inte utmanat dig själv. Nu är det dags att sätta kroppen på prov. 
 
Jag vek därför av och tog en omväg. Satte upp ett nytt mål i huvudet för när jag fick vända. Tanken var ju att slå mitt tidigare rekord på 6 km. Jag ville dock inte nöja mig med det, därför satte jag upp ett fysiskt mål där jag fick vända för att springa hemåt igen. 
 
Väl där vände jag på klacken och tog mig hem. Sista biten spurtade jag och när jag sprang in på gården var jag helt slut och galet nöjd! Tänk att jag sprang 1,6 km längre idag än jag gjorde förra gången!!! 😊
Som belöning fick jag äta extra mycket nötter till frukost idag, det är ju trots allt ätardag idag. 😉😉
 
Inte nog med detta. Har även nått mitt andra delmål på 84,4 kg och nu blir det till att jobba mot nästa mål på 80 kg! Tack vare min fina syster som kom hem från USA i förrgår kunde jag väga mig på morgonen idag.💖 Tack för lånet av vågen finaste syster.😚 Den gamla vågen fick sig en törn av misstag imorse och går verkligen inte att laga längre. 😂😂😂😂😂 Trevlig helg! 
#1 / / HannaPanna:

Varsågod för lånet, nemeas problemas😘