Bästa sällskapet!

I förrgår gick jag, i vad som kändes som en oändlighet! Tur att solen tittade fram lite grann.😊
 
Det är nästan kräkvarning på att gå 1,5 mil själv... Så tradigt! Som sagt, det är inte alltid kul att träna, men känslan när man kommer hem efter en sådan här mastodont-PW är oslagbar!😊
 
Resten av dagen spenderades hemma och jag gjorde ett storkok på kycklingfiléer. Passade även på att göra barnmat till dottern.
 
När sonen kom för 6 år sen hade jag storslagna tankar om att jag skulle laga all mat själv när han blev ca 6 mån. Det tog naturligtvis bara några veckor så började jag köpa barnmatsburkar. (Hade fått för mig att jag skulle använda tygblöjor också, 😂 kan säga att även den idén slopades omgående).
 
Man visste ju knappt vad man höll på med den gången och man var som en svamp och lyssnade på allt och alla som gav råd om vad som var bäst för ens lilla knyte.😉 Herregud vad man vände ut och in på sig själv innan man insåg att den enda som visste vad som var bäst för ens lilla skatt var man själv. 
 
Den här gången har jag mer skinn på näsan. Så nu köper jag endast fruktpuré på burk, annars gör jag all mat själv till dottern. (Det räckte med att jag såg tillverkningsland för barnmaten så blev jag lite fundersam på konserveringsämnen osv.). Det är absolut inte så att jag vill knäppa någon på näsan, man ska göra det som man trivs bäst med. 
 
För mig blev det dock ett ganska naturligt val att göra min egen mat. För det första tycker jag att det är så skönt att veta vad hon får i sig och för det andra slipper jag stå och lusläsa på burkar i affären för att se om de innehåller mjölkprotein och var de är producerade. För det tredje, hon ska ju ändå äta "vår" mat i framtiden så det är lika bra hon vänjer sig vid min matlagning.😉
 
Apropå det så har det blivit lite bättre med dotterns intolerans mot mjölkprotein, men det är inte riktigt bra än. Jag kan, trots att jag ammar på nätterna, ha vanlig mjölk i kaffet och ibland äter jag även mjölkprodukter i små mängder. Om jag äter för mycket börjar hennes mage att krångla som ett brev på posten.
Kyckling med potatis, morötter och broccoli är en favorit, även om det ser lite osmakligt ut när allt är mixat i en enda röra. Jag fryser in maten i portioner så är det lätt att ta ut och värma. Har för vana att blanda maten med lite havregurt efter värmning så att den ska bli lättare att äta och inte vara för varm. 
 
Blev ett sidospår... 😉 Tillbaka till träningen.
 
Igår fick jag sällskap på min PW av världens bästa och finaste lillasyster som fått ta en minibreak från sin pluggresa i USA. Hon åker antagligen tillbaka om några dagar igen och därför var det mysigt att få hänga några timmar. 💖 Har saknat henne sååå mycket! 💕 
Nu är det bara några få dagar kvar innan jag ska nå mitt månadsmål så jag kämpar på och hoppas att jag hinner.