Sol och PW

Var några dagar sen jag uppdaterade bloggen. Tappade sugen när jag fick uppgång i vikten istället för nedgång. Kändes så trist när jag verkligen har ätit bra. Jag har lättare att ta ett misslyckande om jag vet med mig att jag gjort något galet. Visst blev det färre promenader förra veckan pga vädret, men med bra mat borde det inte ha blivit en viktökning. Behövde några dagar att få komma igen.
 
Nu är jag äntligen på banan och igår blev det en riktig långpromenad i strålande solsken. Smörjde in mig med solskyddsfaktor 20 när jag gick hemifrån, men lyckades naturligtvis missa vissa delar av ryggen utanför linnet.😕
Fick några naturupplevelser på min PW. Bland annat den här vattensnoken, var tvungen att med skräckblandad förtjusning ta ett kort på den. Den första ormen jag såg var en huggorm, men den var död. I slutet av min PW såg jag en rovfågel av något slag. Lyckades tyvärr inte fånga den på bild. Den var dock större än en ormvråk så det var nog en örn.  
Det var så skönt att gå en riktig långpromenad. 
 
Idag åt jag och sonen Mug cake till frukost. Tänk att min lilla kille har fastnat för Mug cakes, kanske inte är så konstigt egentligen med tanke på att han älskar havregrynsgröt. 😊 Den här gång gjorde jag den med kanel i och det var verkligen smaskens. Med färska bär på toppen blev det nästan som en nyttig efterrätt.
Måste bara tipsa om en annan sak nu i sommarvärmen som var oväntat gott. Gjorde en sallad med babyspenat, färsk fänkål, squash, jordgubbar och banan. Trodde att att det skulle bli en galen blandning,  tvärtom blev det riktigt gott och somrigt. Jag toppade det hela med lite balsamvinäger. 😋
Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har barn en tendens att vilja äta samtidigt som en själv. Häromdagen var inget undantag.
 
Gjorde en god laxsallad som jag tänkte äta som picknick i det vackra försommarvädret när jag tog en promenad med dottern. Dottern hade somnat i vagnen på väg från centrum och jag hittade en parkbänk, ställde vagnen i skuggan och slog mig ner. Hann inte mer än öppna locket och ta det här kortet innan dottern vaknade och gallskrek. Naturligtvis vägrade hon att somna ( vilket hon högljutt berättade) om vagnen stod still.  
Det måste ha varit en ganska komisk syn när jag stod där i lätt uppförsbacke och puttade vagnen med höften upp i slänten medan jag snabbt slängde i mig min sallad på stående fot. 😊 När jag var färdig slängde jag ner allt i korgen under vagnen och tänkte att nu får jag skynda mig hem och vad hände? Jo, gick ca 50m och då somnade min lilla skrikhals så sött och sov hela vägen. Jaja, det är väl "livet på en pinne". ☺