Stolt × 2

Är så grymt stolt över mig själv idag! 
 
Mitt löfte till mig själv är att jag från måndag till fredag ska utföra minst ett träningspass varje dag. Två pass eller flera är naturligtvis en bonus.😊 Idag stod det mellan en PW i tråkvädret - kallt och blåsigt eller ett styrkepass av något slag. 
 
Att gå ut i blåst och kyla lockade inte. Kan meddela att ett styrkepass inte lockade heller.😕 När dottern sov så plockade jag motvilligt fram gummiband och kläder. Då ringde telefonen, det var min bror som undrade om han fick komma förbi. Självklart! Han är ju bäst! 😊 Träningen,  den fick helt enkelt vänta. 
 
Bror min var kvar i ca 1,5h sen var han tvungen att gå eftersom han skulle på möte. Nu hade jag min chans, dottern hade vaknat, jag hade inte ätit lunch, jag skulle städa toaletten osv. Ursäkterna var många och de var frestande att falla för. Jag gjorde inte det! Jag matade dottern, åt min lunch, la plutten och satte på mig träningskläderna. 
Körde ben och vader. När jag hade gjort ett set med 20st squats så fick jag en inre bild att det vore så skönt att göra 100 reps. ( har tidigare gjort ca 60 reps.). Sagt och gjort, fick dem gjorda på 5 set och var så nöjd med mig själv.  Låter kanske fånigt, men min foglossning gör sig fortfarande påmind så för mig var det mycket. Körde ett långt pass med många benövningar bl a bendrag bakåt och sidleds (se bilderna ovan) med gummiband. Det blir dock inga utfall än, är för instabil i höften. Mycket nöjd med mitt pass ändå.
När jag var klar gjorde jag en omelett till mellanmål. Brukar sällan göra så avancerade mellanmål, men kände mig väldigt hungrig. 
 
Nu kommer den andra saken som gjorde mig stolt över mig själv. Blev inte mätt och fick ett fruktansvärt sockersug, får sällan det. Värre var att det inte gick över. Hade ingen lust att spoljera mitt pass med "dålig" mat. Blandade därför havregryn med lite kakao, sojamjölk, kokosfett och sötningsmedel och körde det i micron ca 30 sek. På så sätt stillade jag det värsta sötsuget och sen åt jag ett äpple också. 
 
Blev sen middag ikväll så dagsintaget var nog inte så mycket mer än vanligt skulle jag tro. Anledningen till att jag är nöjd med mitt val är för att sonens godispåse står högst upp i skåpet och jag tänkte inte för en sekund att jag skulle tillfredsställa min godistand med det. Jag lämnar dig med dessa ord. 
 

Det gick ju så bra nu...

I lördags hade jag ätardag. Innan dottern var påtänkt gick jag på ett kostprogram som Mickes kollega gjorde till mig. 6 dagar i veckan skulle kosten hållas väldigt strikt med den 7:e dagen fick jag gå bananas! 😊 Kommer så väl ihåg när jag fick schemat. Noterade ganska snabbt att schemat endast gällde 6 dagar och frågade kollegans man: 
" Den 7:e dagen då?"
Svaret var: 
"Då gör du som du vill..."
Lät nästan för bra för att vara sant så jag frågade lite trevande:
"Så..  om jag vill äta en chokladbit så är det okej?"
Han gav mig ett leende och svaret blev:
"Om du vill äta en hel chokladkaka så gör du det."
Kan tilläggas att han själv hade ätardag den där dagen och just tryckt i sig 3 Arrakbollar efter frukost.😁
 
Jag kör kostschema nu igen efter graviditeten och det fungerar bevisligen eftersom jag även denna vecka gick ner -1kg. Förra veckan var första gången sen starten som jag gick upp, men det hade nog med kostomställningen att göra när jag tog bort alla mejeriprodukter och blev lite "vilse i pannkakan".
Så i lördags lyxade jag till det med potatis till middag eftersom det inte blir så mycket av den varan till vardags. 
 
Micke hade gjort ett fruktfat och jag smakade lite av frukten, men min söttand var inte nöjd med det. 
Jag gjorde också en persikopaj som blev riktigt god. Till den fick jag äntligen chansen att smaka Oatlys vaniljsås (gjord på havre). Helt okej måste jag säga, inte dum alls. 
För övrigt har helgen varit fylld av sol och långpromenader.  Jag åt årets första GB-glass också. Kanske inte helt oväntat en god mjölkfri Piggelin. 😉
Älskar den här årstiden! Liljekonvaljdoften i skogen och de gröna ängarna. 
Inget slår den svenska naturen under sommarhalvåret. ☺
Så här såg helgen ut motionsmässigt. Igår fick jag dessutom till ett styrkepass - axlar och biceps. Kanske inte den bästa kombon, vad vet jag. Just nu vill jag bara hitta glädjen i att träna igen och därför kör jag det som faller mig in. Resonerar så att bättre att jag kör något än att inte köra alls. Från totalt stillasittande är all träning bättre än ingenting.   
Tyvärr verkar Runkeeper leva sitt eget liv ibland och fast jag gick samma sträcka i söndags och igår så skiljer det en hel del. Hm, undra vilken distans som är den rätta?
 
Som rubriken lyder, det gick ju så bra just nu...
 
Varför är det alltid så att när man får flyt på saker och ting ska något komma och bita en i häcken.  Har fått ont i benhinnan på vänsterbenet när jag har gått mina PWs i snigeltempo. Igår förstod jag varför... 
Har fått en svullnad på vänstersidan och inatt råkade Micke komma åt utsidan av vänsterfoten med sitt knä och det gjorde så ont. Gör ont i fotryggen när jag går här hemma idag så imorse bestämde jag mig för att ta en vilodag, vill inte förstöra något nu. Känns dock väldigt trist... 
 
Hoppas att det går över snart och att jag kan fortsätta med mina promenader.  
 

Sol och PW

Var några dagar sen jag uppdaterade bloggen. Tappade sugen när jag fick uppgång i vikten istället för nedgång. Kändes så trist när jag verkligen har ätit bra. Jag har lättare att ta ett misslyckande om jag vet med mig att jag gjort något galet. Visst blev det färre promenader förra veckan pga vädret, men med bra mat borde det inte ha blivit en viktökning. Behövde några dagar att få komma igen.
 
Nu är jag äntligen på banan och igår blev det en riktig långpromenad i strålande solsken. Smörjde in mig med solskyddsfaktor 20 när jag gick hemifrån, men lyckades naturligtvis missa vissa delar av ryggen utanför linnet.😕
Fick några naturupplevelser på min PW. Bland annat den här vattensnoken, var tvungen att med skräckblandad förtjusning ta ett kort på den. Den första ormen jag såg var en huggorm, men den var död. I slutet av min PW såg jag en rovfågel av något slag. Lyckades tyvärr inte fånga den på bild. Den var dock större än en ormvråk så det var nog en örn.  
Det var så skönt att gå en riktig långpromenad. 
 
Idag åt jag och sonen Mug cake till frukost. Tänk att min lilla kille har fastnat för Mug cakes, kanske inte är så konstigt egentligen med tanke på att han älskar havregrynsgröt. 😊 Den här gång gjorde jag den med kanel i och det var verkligen smaskens. Med färska bär på toppen blev det nästan som en nyttig efterrätt.
Måste bara tipsa om en annan sak nu i sommarvärmen som var oväntat gott. Gjorde en sallad med babyspenat, färsk fänkål, squash, jordgubbar och banan. Trodde att att det skulle bli en galen blandning,  tvärtom blev det riktigt gott och somrigt. Jag toppade det hela med lite balsamvinäger. 😋
Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har barn en tendens att vilja äta samtidigt som en själv. Häromdagen var inget undantag.
 
Gjorde en god laxsallad som jag tänkte äta som picknick i det vackra försommarvädret när jag tog en promenad med dottern. Dottern hade somnat i vagnen på väg från centrum och jag hittade en parkbänk, ställde vagnen i skuggan och slog mig ner. Hann inte mer än öppna locket och ta det här kortet innan dottern vaknade och gallskrek. Naturligtvis vägrade hon att somna ( vilket hon högljutt berättade) om vagnen stod still.  
Det måste ha varit en ganska komisk syn när jag stod där i lätt uppförsbacke och puttade vagnen med höften upp i slänten medan jag snabbt slängde i mig min sallad på stående fot. 😊 När jag var färdig slängde jag ner allt i korgen under vagnen och tänkte att nu får jag skynda mig hem och vad hände? Jo, gick ca 50m och då somnade min lilla skrikhals så sött och sov hela vägen. Jaja, det är väl "livet på en pinne". ☺