Sjukstuga, träning och recept

Igår bjöd regnvädret på åska och imorse hängde molnen åter tunga på himmelen och jag beslutade mig för att träna hemma. Dottern är inne på sin 3:e sjukdag så det kändes inte som ett alternativ att dra ut med henne i vagnen. 
Det blev en genomkörare av kroppen. Var inte meningen från början, men varje övning kändes sååå tung! Mage, rygg, ben, bröst, biceps och triceps fick slita. Efter genomköraren kom kliet i halsen som ett brev på posten. Var snuvig redan imorse så var väl inte direkt förvånad att det var något på g. Hoppas dock att det inte blir värre imorgon. Efter passet var jag helt sänkt och duschade snabbt innan jag gick och la mig och sov med dottern i 1,5h. Är ändå glad att det blev träning idag med tanke på vädret. 
 
Tidigare ikväll blev jag (trots förkylning) sugen på något gott. Min ätardag är inte förrän imorgon och jag ville inte fuska. Nötter funkar ju alltid, men ibland känns det lite trist att äta dem naturella. Därför tänkte jag dela med mig av ett recept som jag fick för några år sen, både enkelt och gott. 
 
Recept på goda nötter:
 
ca 2,5 dl valfria nötter
2 äggvitor
1 msk råsocker 
Sötningsmedel efter smak.
Valfria kryddor (jag tog kanel och cayennepeppar).
Flingsalt efter smak.
 
Du kan välja att inte ha något råsocker i, men det tillför inte alltför många kalorier. Även sötningsmedel och flingsalt kan uteslutas. Ugnen på 150 grader

Ta nötterna, om du vill att de ska smaka mer kan du förrosta dem en stund i ugnen. Vispa äggvitorna till ett ganska hårt skum, går att göra för hand. Blanda i nötter, socker och kryddor. Häll allt på en plåt med bakplåtspapper. Se till att nötterna är utspridda. Strö lite flingsalt över om du vill.
In i ugnen och när äggvitan har rest sig som på bilden ovan tar du ut plåten. 
 
Nu har du chansen att smaka av och lägga till någon krydda. Glöm inte att nötterna kommer att smaka mer när de har svalnat.  Rör om på plåten och stoppa in nötterna igen. 
När de har fått en fin färg och känns torra tar du ut plåten och låter nötterna svalna eller så gör du som jag och äter några på en gång. 😉
Lycka till! Hoppas ni får en trevlig helg!😊
#1 / / Sandra och calle:

Ser jättegott ut. Ska vi helt klart pröva.

Svar: Gör det, det är riktigt gott. 😊
rundtillsund.se