Dags att lyssna!

Känner mig inte hundra idag så jag valde att hoppade över träningen. Har haft huvudvärk hela dagen, vadmusklerna känns ömma (inte träningsvärksömma utan överansträngda på något sätt) och det värker i halsen. 
 
Var jättesugen på att dra till gymmet tidigare ikväll, men insåg att det antagligen inte skulle komma något bra utav det. 
 
Förr gjorde jag ofta så... struntade i att lyssna på kroppen och bara körde på. Det resulterade bland annat i ischias, magont och en överansträngd vad med muskelknutor.
 
Magontet kom till och från när jag skulle springa på bandet, men jag valde att inte lyssna på kroppen. Det slutade med läkarbesök och undersökningar för att försöka ta reda på vad som var fel. De hittade ingenting, stressrelaterat. Livet var minst sagt lite rörigt just då så jag köper fullt ut att det satt mer i huvudet än fysiskt i kroppen. 
 
Just när jag hade återhämtat mig och vågat mig tillbaka på löpbandet och den mentala spärren hade släppt  (var livrädd för värken så till slut vågade jag inte springa).
Då när jag äntligen kom tillbaka till löpträningen och kunde köra på som vanligt på igen,  fast lite hårdare då,  AJ! En dag på löpbandet tog värken i benet över (hade fått massor av varningstecken innan och valt att inte lyssna) och jag haltade mig genom gymmet hela vägen till min naprapat.  
 
Början till en fin benhinneinflammation hade etablerat sig. Det tog sååå lång tid att komma tillbaka och nu i efterhand kan jag inte riktigt förstå varför jag valde att misshandla mig själv på det sättet som jag gjorde då. Eller jo, det kan jag.
 
Världen runtomkring var i gungning och den enda gången jag hade kontroll över mitt liv var när jag drev på min kropp på gymmet. 
 
Idag väljer jag mig! Jag väljer att träna rätt.
 
Jag träna för att må bra, inte för att straffa mig. Därför tänker jag inte gå till gymmet när jag mår halvdassigt för att plåga mig igenom ett pass "bara för att". Jag ska träna med huvudet den här gången så kanske jag kan undvika onödiga skador.